laupäev, 19. detsember 2009

Kuluhüvitised

Lugesin täna sellist asja http://www.postimees.ee/?id=202967.
No võiks öelda, et lausa ärritusin veidi selle Noole mõttelaadi üle. Loomulikult annan ma ka endale aru, et nii mõnigi vastus on pliiatsist välja imetud, aga ikkagi. Kuluhüvitis peaks olema seotud ikkagi otseselt töötegemisega, nt. lõunatamine valijatega, sõit valijate juurde, sõit riigikogu sündmustele jne, aga küluhüvitise alla ei tohi kindlasti käia sõit tööle. Need on kulud mis on seotud tööga ja ka põhjendatud. Tööle sõit, aga pole tööga üldse seotud ja see peaks minema maha inimese põhipalgast. Samuti on liisingu maksmine kuluhüvitisest minu meelest väär, hea, et Nool seda ei tee. ega riigikogu ju ei nõua, et sa sõidaksid kalli autoga, sa võid käia ka bussiga, keegi ei käse autot omada ja seepärast ka liisingu maksmine kuluhüvitisest on väär.
Nool on harjunud elama sponsorite najal ja nii et ise ei peaks rahaasjade pärast muretsema. Ennem elas spordist, nüüd on rahvas tema sponsoriks. Ja nagu ta ise ütleb "Mul on parem tööandja, jah.", see näitab, et rahvas on ikka tõsiselt hea tööandja, muudkui maksab.

Ma loodan, et mind nüüd valesti ei mõisteta, mul pole Noole vastu mitte midagi ja samuti ka riigikogulaste vastu, aga meele teeb mõruks see, et ajal mil palkasi langetatakse või on juba langetatud ja töötajaid koondatakse räägivad mõned inimesed ikka, et neile on tuhandetest kroonidest vähe. Sama on ka selle riigikogu uue palgasüsteemiga. Meedia võtab kinni, et palk tõuseb, loll rahvas mõtleb, et palk tõuseb kohe tegemata endale selgeks, et see hakkab kehtima alles järgmisest riigikogust ja järgmisel aastal tegelikult hoopis palk langeb. Et rahvas mitte sellist viha tekitada tuleks vältida kõiksugu selliseid teemas kus palga tõstmisest või nö. vähesest töötasust saaks kinni võtta. Rahvas oleks rahulikum ja ei tekiks ka selliseid stamparvamusi, nt. "riigikogu tõstab oma palka", "riigikogu ei tee midagi", "rikkad ikka vinguvad" jne.

Mina leian, et kõiki tuleb ühe mõõdupuuga võtta, kui ikka alandan töötajal palka 10%, siis alandan sama palju ka endal, kui tõstan, siis tõstan ka sama palju endal mitte ei tõsta töötajal 10% ja endal 20%.

Minu meelest oleks normaalne riigikogulase palk 30000kr + 10000kr kuluhüvitiseks. Selle eest saaks nii autot liisida, maja/korterit omada, süüa ja raha peaks ka alles jääma. Rohkem ei viitsi sellel peatuda:P.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar